”Nuorisoseuramme liikevaihto ei ole kovin suuri, joten tällaisesta summasta oli iso apu”

Tänä vuonna 100-vuotisjuhliaan viettävä Huuvarin-Särkijärven Nuorisoseura ry sai Askolan Osuuspankilta 3 000 euroa. Rahalla hankittiin kaksi uutta myyntitelttaa.

Huuvarin-Särkijärven Nuoriseuralla on syytä juhlaan. Tänä vuonna takana on jo 100 vuotta toimintaa.

– Jos katsoo tulevaisuutta kohti, sata vuotta on pitkä aika, mutta onhan se taaksepäinkin katsottuna hurja ajatus, nuorisoseuran sihteeri Kaija Toivonen naurahtaa.

Itä-Askolassa sijaitseva seura perustettiin 3.2.1921. Alun perin tarkoituksena oli tuottaa toimintaa alueen nuorille ja lapsille.

Nykyään nuorisoseura järjestää tilaisuuksia ja toimintaa, kuten kesä- ja joulutoreja, niin harmaantuvalle jäsenistölle kuin muillekin kyläläisille.

– Nykyään emme ole enää vain nuorisoseura, vaan koko kylän talo, Toivonen sanoo.

Nuorisoseuroilla tiukat ajat

Huuvarin-Särkijärven Nuoriseuran toiminnan keskiössä on seurantalo Jukolan säilyttäminen toimivana.

Vuonna 2002 aloitetun kuusivuotisen peruskorjauksen aikana käytiin läpi lähes koko talo peltikatoista ikkunoihin, ulkokuoreen, lattioihin sekä näyttämöön ja parveen.

Kylätaloperinteen mukaisesti työ tehtiin talkoovoimin niin paljon kuin itse pystyttiin. Talkootunteja kertoi yhteensä yli 2 2000.

– Seuran talous ja toiminta oli lujilla niihin aikoihin. Olemme lukeneet historiikista, että nuorisoseurallamme on ollut kyllä ongelmia kautta aikojen: jos ei rahaongelmia, niin sitten jotain muuta! Toivonen kertoo.

Viimeisen vuoden aikana korona on mutkistanut niin Huuvarin-Särkijärven kuin monien muidenkin suomalaisten nuorisoseurojen toimintaa entisestään.

Avustuksesta käytännön apua

Syksyllä 2020 Askolan Osuuspankki myönsi Huuvarin-Särkijärven Nuoriseuralle 3 000 euron avustuksen.

Avustuksella hankittiin kaksi uutta myyntitelttaa, jotka pystyttämällä seura voi laajentaa tapahtumia ulkotiloihin, kasvattaa myyntiä ja kerätä lisää varoja toimintaan.

– Saamme pääosan tuloistamme tapahtumista ja seuratalon vuokraamisesta yksityisille ja yhdistyksille. Kyllä tällaisella avustuksella on suuri merkitys meille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.