op_askola

Kuluneet ja pieneksi jääneet salibandymaalivahdin varusteet ovat turvallisuusriski. ”Varusteissa pitäisi olla mukava liikkua, ja niiden pitäisi suojata, kun pelaajilta tulee jo aika kovia lyöntejä”, Aleksi, 12, kertoo.

– Parasta maalivahtina olemisessa on se, kun saan olla tärkeä tiimille, kertoo AskU:n salibandyjunioreissa pelaava Huugo Nuutinen, 11.  

Jotta maalivahti voisi torjua maalilaukaukset parhaiten, hän tarvitsee kestävät ja mukavat varusteet, jotka turvaavat loukkaantumisilta. 

Maalin edessä seisovalla tulisi olla ainakin hyvin istuva pelipaita ja joustavat housut, rintapanssari, polvisuojat, kypärä, hanskat, sukat ja hyvät kengät. 

– Varusteissa pitäisi olla mukava liikkua, ja niiden pitäisi suojata, kun pelaajilta tulee jo aika kovia lyöntejä, maalivahti Aleksi Sivonen, 12, sanoo. 


Maalivahdin varusteet ovat usein kalliita

Syksyllä 2021 AskU:n salibandyn juniorijoukkueissa huomattiin, että maalivahdin varusteet olivat huonossa kunnossa ja käyneet pieniksi. 

– Ne olivat aika käytetyssä kunnossa, ja oli selvä, että on hankittava uudet, kertoo joukkueenjohtaja Anna Sivonen. – Maalivahdin varusteet ovat joukkueen kalleimmat varusteet, joten haluamme tarjota ne joukkueen puolesta, ettei siitä tulisi kustannuskysymystä pelaajalle. 

Vanhempainpalaverissa joku muisti, että Askolan Osuuspankilla on avustushaku käynnissä, ja sitä kautta kannattaisi yrittää saada avustusta hankintoihin.

– Saimme yhteensä 900 euroa, jolla saa kahdelle maalivahdille perusvarusteet. Rahaahan niihin saisi käytettyä vaikka kuinka paljon, Sivonen kertoo. 


Ilman avustusta harrastamisesta tulisi kalliimpaa 

AskU:ssa toimii yksi junioreille suunnattu salibandyjoukkue, jossa pelataan P13- ja P14-sarjoissa. Joukkue on pelannut pääosin samalla kokoonpanolla lähes seitsemän vuoden ajan.  

Yksi syy pysyvyyteen on se, että lapsilla on AskU:ssa mahdollisuus harrastaa lajia kohtuullisin kustannuksin omalla paikkakunnallaan.  

– Ilman Askolan Osuuspankin avustusta maalivahdit joutuisivat kustantamaan varusteet kokonaan itse tai joukkueelle tulisi paineita nostaa nyt maltillisena pysynyttä kuukausimaksua, Anna Sivonen kertoo. 

Silloin harrastuksen kustannukset saattaisivat nousta monille liian korkeiksi.  

Nuorten maalivahtien mielestä avustus tuli tarpeeseen.  

– Avustus oli kiva silleen, ettei maalivahtien tarvitse itse ostaa niitä kamoja. Se on kivampaa sitten, ettei kaikki raha mene siihen, Aleksi kertoo.